Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK


Marczibányi Téri Művelődési Központ

2018. december 13. 18:30

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig Történelmi előadássorozat Előadó: ANTALFFY PÉTER történész

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

SZEPTEMBER 6. CSÜTÖRTÖK 18.30
AZ ELMARADT VILÁGVÉGE – MAJÁK, EZREDFORDULÓS PÁNIKOK ÉS A CIVILIZÁCIÓK ÖSSZEOMLÁSA
Miért várjuk ennyire a világvégét? Hányszor hitték már, hogy mindjárt bekövetkezik? (Elárulom: rengetegszer) Mitől féltünk 1000-ben, 1500-ban, 2000-ben, vagy épp 2012-ben? Egyáltalán kik azok a maják, és hogyan számoltak? Miért szeretünk ennyire félni? Vagy épp a félelmet akarjuk leküzdeni az unalomig nézett katasztrófafilmekkel? Egy biztos, ha világvégét keresünk, bőségesen találunk a múltban. A bronzkori birodalmak, Róma és a klasszikus ókor, az újvilági magaskultúrák, vagy a modern európai birodalmak összeomlása izgalmasabb és elgondolkodtatóbb, mint egy dátumtól való rettegés. Egyébként a maják miért nem a saját összeomlásukat jósolták meg? Az előadás e kérdéseket járja körül a legújabb kutatási eredmények és viták segítségével.